Domus Yhtiöiden omistusrakenteen muutos

05.03.2018

Domus Yhtiöiden omistusrakenne on muuttunut 2.3.2018 alkaen

Pääomittamiseen ja omistajavaihdokseen liittyvän dokumentaation allekirjoitustilaisuus oli perjantaina 2.3.2018. Kyseessä on omistajuuden muutos, joka ei vaikuta yhtiön rakenteeseen. Toimimme edelleen kahdessa liiketoimintayksikössä; Domlux Ikkunat ja ovet sekä Domus Keittiöt ja kodin kalusteet.

Olemme edelleen kotimainen, yksityisomistuksessa oleva yhtiö, jonka kotipaikka on Loimaa. Tuotantomme on, ja säilyy, Suomessa. Ikkunatehtaamme toimii Loimaalla ja kalustetehtaamme Kouvolan Korialla, kotimaisella työvoimalla. Tuotteillemme on myönnetty suomalaisesta työstä, turvallisuudesta ja vastuullisuudesta viestivä Avainlippu.

Yhtiön enemmistöomistajaksi tulee itävaltalaisen yksityishenkilön täysin omistama yhtiö.
Sijoittajalla on hyvin kansainvälinen tausta ja rakennusliiketoiminnan tuntemus. Hänellä on myös entuudestaan sijoituskohde Suomessa. Hän näkee paljon potentiaalia Domus Yhtiöissä ja uskoo, että tulevaisuudessa yhtiön kokonaisuutta on mahdollisuus kasvattaa sekä orgaanisesti että mahdollisten yritysjärjestelyjen kautta. Itävaltalaiset ovat tehneet ikkunatoimialalla kauppoja viime aikoina, mutta Domus Yhtiöiden kaupalla ei ole tekemistä aiempien järjestelyjen kanssa.

Toimitusjohtajana ja vähemmistöosakkaana jatkaa Mika Kaukonen.

Aiemmat enemmistöomistajat näkevät, että päätös on tehty yhtiön parhaaksi ja yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi. Sekä ikkuna- että kalusteliiketoiminnasta on tulossa yhä kansainvälisempää ja uusi omistaja tuo sitä osaamista ja niitä resursseja, jota muuttuva toimintaympäristö edellyttää.

Yhtiön nykyinen johto jatkaa toimessaan, sitoutuneena uuden omistajan tuomaan, kansainväliseen kasvuun suuntaavaan strategiaan. Domus Yhtiöt Oy omaa vankan aseman kotimaassa, mutta tulemme jatkossa hakemaan kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta. Domuksella on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta vakiintunut sija Ruotsin markkinoilla, ja olemme jo tehneet toimia laajentaaksemme viennin tuotteistoamme. Yli puolet Suomen ikkunaviennistä Ruotsiin toteutetaan Domuksen Loimaan tehtaalta. Kalustepuolella haemme voimakasta kasvua franchising-toiminnan aloituksella, ja ainutlaatuisella virtuaalikeittiökonseptillamme, sekä laajentamalla palveluamme niille paikkakunnille, joissa emme vielä toimi.

Odotamme tämän omistusjärjestelyn edelleen vahvistavan markkina-asemaamme ja voimme saavuttaa yhdessä nykyisten kumppaniemme ja tavarantoimittajiemme kanssa vielä vahvemman tulevaisuuden.

Lisätiedot:
Domus Yhtiöt Oy
Mika Kaukonen
Toimitusjohtaja
mika.kaukonen@domus.fi
puh. +358 (45) 8677 975

Domus Yhtiöt Oy – Suomalaista käsityötä, 70 vuoden ammattitaidolla

Domus Yhtiöiden juuret ovat perinteisessä suomalaisessa puusepäntaidossa, joka on 70 vuoden kuluessa jalostunut yli 200 henkeä työllistäväksi yhteisöksi. Luomme työpaikkoja yli 20 paikkakunnalle sekä työllistämme jatkuvasti lukuisia suomalaisia alihankkijoita, jälleenmyyjiä ja muita yhteistyökumppaneita. Olemme keskittäneet toimintamme Suomeen ja maksamme yhteisöveromme kotimaahan. Noudatamme toiminnassamme vastuullista ajattelua muun muassa kehittämällä kierrätettäviä ja pitkäikäisiä tuotteita sekä suosimalla suomalaisia, lähellä tuotettuja raaka-aineita.

Tänä päivänä yhtiön perinteet yhdistyvät moderneihin tuotantoratkaisuihin, uusien innovaatioiden hyödyntämiseen sekä pitkäkestoista kehitystä ja korkeaa laatua tukevaan ajatteluun. Rakentamalla sukupolvelta toiselle kestäviä tuotteita ympäristöä kunnioittaen olemme aito pohjoisten olojen, sekä keittiöelämän asiantuntija.

Tule inspiroitumaan

Löydä sinua lähin Domus-myymälä

Kauniit kotimaiset Domus-keittiöt ja muut kalusteet saat Domus-myymälöistämme sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen.