tarvetta keittiöremontille 24kk

Keittiöremontin rahoitus

17.04.2018

Keittiöremontin rahoitus
Kaipaako keittiö kunnostusta, mutta omat rahat eivät remonttiin riitä? Jo keittiöremonttia suunnitellessa kannattaa tutustua kaikkiin mahdollisiin rahoitusvaihtoehtohin, jotta osaa valita itselleen edullisimman rahoitustarjouksen. Tässä jutussa kerromme keittiöremontin rahoitusvaihtoehdoista ja vertailemme eri lainoja.

Remonttiyrityksen rahoitus
Kaikista kätevintä on hankkia keittiöremontin rahoitus remonttia tekevältä yritykseltä. Tässä tapauksessa remonttiurakkaa tekevällä yrityksellä on usein jonkinlainen yhteistyösopimus pankin kanssa, jonka rahoitusta he tarjoavat remontin yhteydessä. Useimmiten tällöin on kyseessä joko vakuudeton kulutusluotto tai osamaksusopimus.

Remonttiyritykseltä hankittu rahoitus on kätevä, koska silloin ei tarvitse hakea lainaa erikseen pankilta tai muulta rahoituslaitokselta. Tämän vuoksi on syytä kysyä keittiöremonttia tekevältä yritykseltä lisätietoja urakan mahdollisesta rahoituksesta. Jos yritykseltä sattuu löytymään oma rahoitus, ei kannata kuitenkaan heti tyytyä siihen, vaan katsoa myös muita vaihtoehtoja. Remonttiyrityksen rahoituksen lisäksi kannattaa myös tutustua esimerkiksi kulutusluottoihin sekä luottokortteihin.

Esimerkki remonttiyrityksen rahoituksesta on Domuksen tarjoama Joustorahoitus. Joustorahoitus on samanlainen kuin vakuudeton kulutusluotto siltä osin, että pankki ei vaadi vakuuksia tai takaajia luoton myöntämiseksi. Lisäksi Domuksen rahoitus muistuttaa vakuudellista kulutusluottoa sikäli, koska sillä on verrattain edullinen todellinen vuosikorko.

Kulutusluotto
Keittiöremontin voi myös rahoittaa ottamalla kulutusluoton, joka tarkoittaa kulutukseen suunnattua luottoa, joka on suuruudeltaan usein 1 000 – 50 000 €. Tämän tyyppisen lainan korko voi olla asiakaskohtainen tai kiinteä. Asiakaskohtainen korko määritetään lainanhakijan luottotietojen ja maksuhistorian perusteella, kun taas kiinteä korko on nimensä mukaisesti kiinteä, eli muuttumaton.

On olemassa kahdenlaisia kulutusluottoja: vakuudellisia sekä vakuudettomia. Vakuudellisen luoton saamiseksi täytyy antaa pankille tai rahoituslaitokselle jonkinlainen vakuus tai takaaja. Pankki vaatii itselleen vakuutta, koska se haluaa varmistaa itselleen ainakin osan lainan arvosta, jos lainanhakija ei pystykään maksamaan luottoa kokonaisuudessaan takaisin. Vakuuden maksuhäiriöiltä suojaava vaikutus antaa pankille mahdollisuuden asettaa alempi korko lainalle. Käytännössä luoton vakuutena voi toimia vaikkapa oma auto tai asunto.

Vakuudeton kulutusluotto on puolestaan laina, jota voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudeton luotto on lähes aina helpompi ja nopeampi saada kuin vakuudellinen, ja parhaimmassa tapauksessa lainan voi saada tililleen jo samana päivänä. Vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat kuitenkin hieman korkeampia kuin vakuudellisten lainojen, sillä niiden myöntäminen on pankille riskialttiimpaa puuhaa. Toisaalta myös vakuudetonta lainaa voi saada suhteellisen alhaisella korolla, varsinkin jos on hyvät luottotiedot sekä tulot. Esimerkiksi verkossa voi helposti vertailla vakuudettomia luottoja erilaisilla lainavertailusivustoilla.

Luottokortti
Pienemmän keittiöremontin voi myös rahoittaa omalla luottokortillaan. Luottokortin luottoraja nimittäin vaihtelee jonkin verran niin maksukortin kuin sen omistajan mukaan, mutta parhaimmillaan luottokortilla voi saada jopa 10 000 euroa käyttöönsä. Tämän vuoksi on syytä selvittää oman maksukortin luottoraja sekä korko.

Luottokortin käytöllä on myös monia hyötyjä pelkän maksamisen ohella. Esimerkiksi maksutapaetua kerryttävillä luottokorteilla kuten S-Etukortilla ja K-Plussa Mastercardilla saa alennusta kaikista ostoksista jotka tehdään saman kaupparyhmän liikkeissä. Lisäksi jokainen voi halutessaan hankki itselleen myös vuosimaksullisen luottokortin, jolla voi ansaita lento- sekä palkintopisteitä jokaista kulutettua euroa kohden. Jos käyttää tällaista korttia tarpeeksi usein, voi jopa kerryttää tarpeeksi pisteitä ilmaiseen lentoon tai muuhun arvokkaaseen palveluun tai tavaraan.

Rahoitusvertailu
Vertailimme eri rahoitusvaihtoehtoja 10 000 euroa maksavalle keittiöremontille. Rahoitusvertailussa on mukana pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja sekä Domuksen Joustorahoitus.

Rahoitusvertailun edullisimmaksi osoittautui Domuksen Joustorahoitus, jolla oli selvästi alempi korko kuin muilla pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamilla lainoilla. Domuksen rahoitus oli 570 € edullisempi kuin seuraavaksi halvin vaihtoehto. Santanderin Laina oli puolestaan 1 228 € Joustorahoitusta kalliimpi, mikä teki siitä vertailun kalleimman rahoituksen. Keskimäärin vertailun lainojen kokonaiskulut liikkuivat 10 000 – 11 000 € välillä, jos lasketaan mukaan ainoastaan matalimmat mahdolliset asiakaskohtaiset korot.

Kotitalousvähennyksellä säästää kuluissa
Kotitalousvähennyksen avulla voi säästää lisää rahaa keittiöremontin kuluissa. Jos teettää remontin remonttiyrityksen kautta, voi remontin arvonlisäverollisista työn kustannuksista vähentää puolet. Vähennys ei siis kata matkakustannuksia tai käytettyjä materiaaleja, minkä vuoksi kannattaa pyytää urakkaa tekevää yritystä erittelemään remonttilaskussa tehty työ sekä muut kulut erikseen. Kotitalousvähennystä voi vuodessa hakea 2 400 € henkilöä kohden, mikä tarkoittaa 4 800 € per pariskunta. Kannattaakin harkita remontin jaksottamista usealle vuodelle, varsinkin jos tiedossa on isompi työmäärä.

Mikko Murphy/VertaaEnsin.fi

Tule inspiroitumaan

Löydä sinua lähin Domus-myymälä

Kauniit kotimaiset Domus-keittiöt ja muut kalusteet saat Domus-myymälöistämme sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen.